Art Storybook

Je werkt in een dummy, een blanco mixed media boek. Elke 14 dagen maak je een nieuwe pagina. Telkens is er een nieuw thema en een nieuwe techniek. Dat kan variëren van collage, schilderen, tekenen, kleuren, tot droedelen enz. Soms romantisch zoals hieronder, nostalgisch maar ook modern, meer abstract, verstild of bont gekleurd. Alles komt voorbij. Al doende ontstaat er een heel persoonlijk kunstboek. Ieder vliegt het onderwerp op eigen wijze aan. Je mag je eigen pad volgen of juist naar voorbeeld werken. Je krijgt telkens van te voren een uitgebreide mail met beschrijving toegestuurd.

Een voorbeeld van een workshop

Wil je een stap voor stap werkbeschrijving met video bestellen? Kijk in de webwinkel Keuze uit meerdere workshops. 

Voorbeeld van een workshop: VIER HET VOORJAAR

Kleur is een kracht die de ziel direct beïnvloedt. Wassily Kandinsky

Vieren jullie het voorjaar mee? Al die kleuren die nu in de natuur aan het terugkomen zijn moéten we gewoon vastleggen vind ik. We laten ons inspireren door VIER dingen uit de natuur. Twee bloemen en twee takjes van verschillende kleur. Wat vind jij een mooi kleurpalet?

Eéntje gaan we zo precies mogelijk naschilderen en de andere drie gebruiken we puur en alleen als referentie. Zo kunnen we globaler en vrijer gaan spelen met kleur en vorm.    

Je kunt hiervoor op één helft van de opengeslagen pagina werken. En de andere open laten maar je kunt ook over beide pagina’s gaan werken.

Materiaal : Aquarelverf, liefst in napjes plus wit. Alle soorten penselen die je hebt: recht, rond, schuin groot, klein. Fineliners om later grafische patronen aan te brengen voor meer contrast. Een groot wit bord om op te mengen!                                                                                                                  

Werkwijze: We verdelen het vierkante vlak optisch in 9 compartimenten. In iedere sectie komt een vorm, een kleur, een deel van een bloem of tak en later ook wat merktekens. (marks, markmaking) ) die we qua vorm in een groepje gaan herhalen. Net zo lang tot het voldoende sprekend is en het niet te druk is geworden.                        

Een mooie uitdaging om die VIER  kleuren precies goed te mengen. Ik vind zelf de rode of groengele verse babyblaadjes als ze nog maar net uit de knop komen prchtig van kleur. Maar het grijzige van het dovenetelblad is ook mooi. Juist als tegenhanger naast de heldere kleuren van de bloesem.

Ter verhoging van de voorjaarsvreugde kun je ook nog stempelen met een beetje opgeblazen ballon! Alles om te zorgen om het onverwachtse er in te brengen!! Want een beetje ontsporen is FUN! 😊

 Hier zie je een pagina gemaakt door  cursist Mariska.