Art Storybook

Je werkt in een dummy, een blanco mixed media boek. Elke 14 dagen maak je een nieuwe pagina. Telkens is er een nieuw thema en een nieuwe techniek. Dat kan variëren van collage, schilderen, tekenen, kleuren, tot droedelen enz. Soms romantisch zoals hieronder, nostalgisch maar ook modern, meer abstract, verstild of bont gekleurd. Alles komt voorbij. Al doende ontstaat er een heel persoonlijk kunstboek. Ieder vliegt het onderwerp op eigen wijze aan. Je mag je eigen pad volgen of juist naar voorbeeld werken. Je krijgt telkens van te voren een uitgebreide mail met beschrijving toegestuurd.

Een voorbeeld van een workshop

Wil je een stap voor stap werkbeschrijving met video bestellen? Kijk in de webwinkel Keuze uit meerdere workshops. 

VOORBEELD VAN EEN WORKSHOP ART STORYBOOK :  DROOMTUIN

Als het wat donkerder weer is buiten kun je bij deze workshop lekker wegdromen terwijl je een vrolijke, bont gekleurde tuin maakt. Het helpt omdat je  tijdens het  strepen en het stippen kunt genieten van die repeterende beweging zodat je er helemaal in op kunt gaan en alles om je heen kunt vergeten. Zie je vogels of andere dieren tussen de bloemen? Je mag jouw tuin zo kleurig maken als je zelf wilt.

Materiaal: acrylverf, acrylstiften, schaar, lijm

Werkwijze:

  1. Mijn pagina is als volgt opgebouwd: Eerst heb ik de bloemen en vogels uitgeknipt uit gekleurd kopieer papier. Je tekent met potlood een bloem of blad etc. Die vormen knip je uit. En zo maak je eerst alle onderdelen klaar. Nu kun je een beetje schikken en schuiven op je pagina tot je een gewenste  compositie hebt. Lijm dan alle delen op.  
  2. Nu ga je verder met een lekker rustgevend versierwerkje! Zet met de stiften gekleurde streepjes op de bladeren en bloemen. Dit doe je steeds herhalend, als een soort rijgsteek, naast en boven elkaar.
  3. Natuurlijk mag je op jouw heel eigen wijze je droomtuin maken met jouw favoriete materiaal. Het kan bijvoorbeeld ook met kleurpotlood en aquarel

TIPS:  Je kunt eerst de pagina donker schilderen zodat de kleuren er later nog meer vanaf spatten.  Maak grote bloemen en houd de vormen eenvoudig. Door de kleuren en alle streepjes gebeurt er al genoeg. Zorg dat er ook wat bladeren en bloemen voor een deel van de pagina af lopen. Dat geeft een royaal effect van oneindigheid. Ook mooi is een paar open bladeren er bij te maken die alleen in lijn zijn getekend. Dus niét opgevuld met kleur. Veel plezier en succes gewenst!