Creatieve workshops

Samen ZIJN met ZIEN!

Alle workshops kunnen ingezet worden voor een eenmalige workshop voor een gezellige avond of dagdeel met je team, familie of vrienden. 

Schildercursus :

De schildercursus beslaat 6 lessen maar dan wel om de 14 dagen. We schilderen met acryl op doek. De uitnodiging is om je eigen speelse creativiteit te ontdekken. Als je nog geen ervaring hebt help ik je op zo’n manier dat je ongehinderd door onnodige kennis, vrij gaat ervaren welk plezier schilderen je kan geven. Als je wel ervaring hebt en verder wilt gaan dan waar je je zelf afremt of jezelf herhaalt kun je hier andere creatieve bronnen aanboren en nieuwe inspiratie opdoen. Wil je leren kijken op een manier waardoor je andere mogelijkheden ziet en wil je verdieping aanbrengen in je techniek dan is dit de misschien een geschikte schildercursus voor jou.

Workshop: Art Story Book

Een kunstdagboek maken. Kunst in het klein. Je maakt een heel eigen, persoonlijk document. Je eigen creativiteit en stijl ontdekken. Elke 14 dagen nieuwe inspiratie, een andere techniek, een ander thema. Eindeloos mogelijkheden en materialen uitproberen. Zo verras je je zelf en komen er spontaan nieuwe ideeën in je op. Allerlei dagelijkse dingen om je heen, alles wat je ziet kunnen opeens een uitgangspunt vormen voor het maken van een pagina. Zo creëer je oog voor kunstzinnigheid. Misschien ga je ervaren dat er een nieuwe manier van kijken ontstaat. En……iedereen kan het. Voor ieder die houdt van tekenen, illustreren, schilderen, schrijven, dichten en handlettering. Net waar jij je het meest tot aangetrokken voelt.                     

Workshop: Boetseren met zelf-hardende klei 

Op dinsdagmorgen 1 x in de 14 dagen kun je je helemaal uitleven met klei. We boetseren op flessen, takken, schaaltjes, lepeltjes en nog veel meer. Je werkt vanuit een voorwerp, aangedragen thema of werkt vrij naar eigen idee.

Workshop one line drawing:

Je maakt je eigen silhouet. We maken eerst een geschikte foto. Dan via een simpel procedé brengen we het portret in 1 doorlopende lijn over op echt linnen met hier en daar een dot. Gekleurd of met echt bladgoud.

Workshop: Een beweegplaat of een deurharpje maken

Maak een minitheater voor je kind of kleinkind voor aan de muur. Een verhaaltje voor aan de muur waarop figuurtjes altijd op dezelfde manier bewegen. Toch is het voor jonge kinderen telkens weer opnieuw een verassing. Het heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op kinderen. Een kabouter komt plots tevoorschijn……verdwijnt en het spel kan zich zo eindeloos herhalen. Je maakt de plaat van berkentriplex en beschildert het met aquarelverf.

Of je maakt een prachtig, gezellig, zacht tingelend harpje voor de kinderkamer of slaapkamer of voor ieder andere deur in je huis. Ook hierbij de keuze uit allerlei verschillende ontwerpen en patronen.

Workshop: Muziekinstrument beschilderen.

Je gaat in 3 lessen een prachtig beschilderd instrument maken. Patroon wordt op verzoek naar wens voor je gemaakt.

 

Workshop: gelliplate maken en printen.

Een gelliplaat kun je eenvoudig zelf maken. Hij is houdbaar en telkens weer opnieuw te gebruiken. In de handel kost een grote plaat al gauw meer dan 35 euro en hier maak je ze net zo groot als je wilt. Daarna gaan we er mee mono printen of leren hoe je een transfer van een foto maakt. Je maakt verschillende prints in lagen over elkaar.

Workshop: ecoprinten op papier

 We maken ecoprints op papier. Deze gaan we later samen met allerlei andere soorten papier, lapjes stof, touw, met gedroogde bladeren en zo nog veel meer, schikken op een schilderdoekje van 20 x 20 cm. Als alles staat te pruttelen in de pan gaan we daarop een mooie compositie maken. De ondergrond wordt eerst beschilderd. Daarna lijmen we de collage vast. Je kunt ook een tweeluik maken. Maak je liever KAARTEN met de ecoprints dan kan dat in combinatie met de allerlei andere materialen, Al stapelend maken we een er mooie en heel originele kaarten van.                                           

Workshop: tekencursus a la Betty Edwards

Je krijgt inzicht in hoe je gemakkelijk kunt leren tekenen door technieken te leren die maken dat je kunt tekenen wat je echt ziet en je leert wat maakt dat je je zelf blokkeert door te willen tekenen wat je denkt dat je ziet. Iedereen kan leren tekenen!!

Workshop: een mamadag cadeau

Op Moederdag een mammadag cadeau krijgen! Dat is origineel! Een dag waarop je verwend wordt met gezellig samen zijn, met een high coffee, hartig en zoet. (Maar wie liever thee wil… dat kan natuurlijk ook) Het wordt een “Harten vrouwen dag”. Een dag waarin we ook creatief aan de slag gaan. Waarbij je je hart kunt ophalen. En alles los mag laten. Een dag helemaal alleen voor jezelf

.

Workshops voor speciale groepen

Voor  groepen, verjaardagen, vriendinnen dag, babyshower, personeelsuitjes en teambuilding organiseren we een passende workshop voor ieder naar wens en op maat. Dit kan zowel overdag of avonds, zowel op locatie als in het atelier van ZiEN (maximaal 8 personen). Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden of meld je aan via  mail of telefoon.