Creatieve Cursussen en schilder cursussen

Samen ZIJN met ZIEN!

Hieronder de cursussen van een serie van meestal 6 lessen waarbij je om de 14 dagen komt.

Schildercursus :

We schilderen met acryl op doek. De uitnodiging is om je eigen speelse creativiteit te ontdekken. Als je nog geen ervaring hebt, help ik je op zo’n manier dat je ongehinderd door onnodige kennis, vrij gaat ervaren welk plezier schilderen je kan geven. Als je wel ervaring hebt en verder wilt gaan dan waar je je zelf afremt of jezelf herhaalt kun je hier andere creatieve bronnen aanboren en nieuwe inspiratie opdoen. Wil je leren kijken op een manier waardoor je andere mogelijkheden ziet en wil je verdieping aanbrengen in je techniek dan is dit de misschien een geschikte schildercursus voor jou.

Wat krijg je:

  • We trekken er niet een paar uurtjes voor uit maar een hele morgen zodat je er van verzekerd bent dat je een langere tijd je kunt focussen op je werk.
  • Je krijgt waar nodig begeleiding en coaching en persoonlijke instructie afgestemd op eigen niveau.
  • In de uitgebreide lesbrieven, die ik vooraf stuur zodat je van te voren al ideeën kunt verzamelen en de opdracht helemaal kunt aanpassen bij jouw persoonlijke associaties en belangstelling, neem ik daarbij schildertheorie mee waardoor je je nog meer kunt bekwamen in het kunstenaarsschap.  
  • Om de 2 lessen een nieuwe opdracht. Dat betekent 3 opdrachten per serie. Het is altijd stimulerend om tegelijkertijd met de groep aan een nieuwe opdracht te beginnen maar je mag zeker nog langer aan je schilderij doorwerken, een opdracht later starten of je eigen ideeën uitwerken als je dat beter past.

Art Story Book cursus:

Een kunstdagboek maken. Kunst in het klein. Je maakt een heel eigen, persoonlijk document. Je eigen creativiteit en stijl ontdekken. Elke 14 dagen nieuwe inspiratie, een andere techniek, een ander thema. Eindeloos mogelijkheden en materialen uitproberen. Zo verras je je zelf en komen er spontaan nieuwe ideeën in je op. Allerlei dagelijkse dingen om je heen, alles wat je ziet kunnen opeens een uitgangspunt vormen voor het maken van een pagina. Zo creëer je oog voor kunstzinnigheid. Misschien ga je ervaren dat er een nieuwe manier van kijken ontstaat. En……iedereen kan het. Voor ieder die houdt van tekenen, illustreren, schilderen, schrijven, dichten en handlettering. Net waar jij je het meest tot aangetrokken voelt.                     

 

Tekencursus a la Betty Edwards, Leren tekenen met je rechter brein

Je krijgt inzicht in hoe je gemakkelijk kunt leren tekenen door technieken te leren die maken dat je kunt tekenen wat je echt ziet en je leert wat maakt dat je je zelf blokkeert door te willen tekenen wat je denkt dat je ziet. Iedereen kan leren tekenen!!

.